Connect with us

Virtuvė

Bulvės rankovėje — naujas ir greitas receptas. Labai skanu!

Bulves iš tiesų galima pavadinti nacionaline daržove, bet juk mes gaminam jas visada vienodai. Košė, su lupenomis, keptos, troškintos. Ar kada nors bandėte iškepti jas rankovėje?

Užsirašykit naują idėją, kuri paįvairins jūsų meniu!

Bazinis receptas

  • 1 kg bulvių;
  • 3-4 česnako skiltelės;
  • 3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį.

Kaip gaminti

  • Nuplaukite ir nuskuskite bulves. Jei bulvės jaunos, kepkite su odele, dideles bulves supjaustykite ketvirčiais.

  • Česnaką išspauskite arba labai smulkiai supjaustykite.
  • Dubenėlyje sumaišykite bulves, česnaką, aliejų ir prieskonius. Viską sumaišykite.
  • Paruoškite kepimo rankovę ir ten sudėkite viską iš dubens.
  • Siūle į viršų padėkite rankovę ant skardos. Kepkite orkaitėje 180 – 200 laipsnių temperatūroje 40-60 minučių.
  • Kad išeitų apskrudusi odelė, 10 min. iki pabaigos, perkirpkite maišelio viršų.

Šį receptą galima dar patobulinti – pastiprinti. Štai dar du variantai bulvių pagardinimui.

Bulvės kaimiškai

  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus;
  • 10 skiltelių česnako;
  • 0,5 ankšties aštraus pipiro;
  • Žiupsnelis paprikų;
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos.

Kaip gaminti

  1. Čili pipirą supjaustykite plonais žiedeliais, nepamirškite išimti sėklų.
  2. Česnaką sukapokite peiliu.
  3. Dabar paruoštus ingredientus ir kitus pagal sąrašą sumaišykite dubenyje.
  4. Mišinį sumaišykite su pjaustytomis bulvėmis ir kepkite, kaip aprašyta aukščiau.

Pikantiškos bulvės

  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 valgomieji šaukštai sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus;
  • 1,5 valgomojo šaukšto garstyčių su grūdeliais;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio paprikos;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos.

Kaip gaminti

  1. Sujunkite visus ingredientus viename dubenyje. Jeigu medus sutirštėjo, ištirpinkite jį ant vandens vonelės.
  2. Sumaišykite viską su bulvėmis.

Kepimo rankovės pliusas yra tas, kad po kepimo joje, orkaitė lieka neaptaškyta, neišriebaluota. Gaminti vienas malonumas. Ir valgyti labai skanu!

Palepinsite artimuosius nauju receptu? Jei nenorite pamesti šio posto, pasiimkite jį į savo puslapį.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 1 =

Fresh articles

Facebook

Trending