Connect with us

Virtuvė

Bulvės savo sultyse — taip skanu, kad norisi gaminti kasdien

Ingredientai 3 porcijoms

  • 1 kg bulvių;
  • 40 g sojų padažo;
  • 40 g saulėgrąžų aliejaus;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • Ryšulėlis kokių nors žalumynų;
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį.

Kaip gaminti

  1. Nulupkite bulves ir supjaustykite ketvirčiais. Išvirkite iki jos bus pusiau išvirusios. Tai bus apie 5-7 virimo minutės. Bet nepervirkite, kad vėlesnių veiksmų metu bulvė nesubyrėtų.
  2. Tuo metu paruoškite padažą. Sojų padažą sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi. Ten pat dėkite druską, ir pipirus. Mišinį suplakite šakute, kad komponentai susijungtų.
  3. Bulves nupilkite ir leiskite joms šiek tiek atvėsti. Prie bulvių į puodą supilkite padažą. Paskirstykite jį tolygiai. Tam geriausia uždengti sandariai dangčiu ir pakratyti.
  4. Dabar ištepkite skardą saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite bulves. Gabalėliai turėtų neliesti vienas kito.
  5. Kepkite 12-20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  6. Sukapokite žalumynus ir apibarstykite jais patiekalą.

Gero apetito!

Bus dar skaniau, jei mėgausitės šiuo patiekalu su grietinės padažu.

Ingredientai

  • 100 g grietinės;
  • 2 v.š. majonezo;
  • 1 a.š baziliko;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti

  1. Sumaišykite grietinę su majonezu.
  2. Pridėkite prie jų baziliko, druskos, pipirų.
  3. Gerai išmaišykite ir tiekite į stalą.

Šie receptai tikri pretendentai į mėgstamiausių sąrašą. Palepinkite šeimą šiais skanėstais.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 3 =