Connect with us

Virtuvė

Bulvių suktinukai su mėsa

Sudedamosios dalys

✓ 500–600 g bulvių,

✓ 1 žalias kiaušinis,

✓ 100–150 g kvietinių miltų,

✓ 500 g sumaišyto faršo,

✓ augalinio aliejaus kepimui.

Recepto gaminimas

  1. Bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti, nulupti ir sutarkuoti stambia tarka.
  2. Įdėti druskos, pipirų, kiaušinį ir miltų.
  3. Į faršą dedame druskos, pipirų, prieskonių ir šalto vandens arba kefyro, arba grietinės, kad būtų sultingiau.

  1. Iš ešlos iškočioti dešrelę ir supjaustyti gabaliukais.
  2. Ant paplotėlio dedame sluoksnį faršo, viename krašte palikdami 1–1,5 cm laisvos vietos.

  1. Paplotėlį su faršu sandariai susukame į suktinuką, laisvą tešlos kraštą prispaudžiame.

  1. Suktinukus iš abiejų pusių apkepame keptuvėje su aliejumi, kol apskrus.
  2. Suktinukus sudedame į kepimo formą ir kišame į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C laipsnių. Kepame 15–20 min.
  3. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, galima pabarstyti tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =

Fresh articles

Facebook

UAB Masnera
A.k.: 304222720
Adresas: I.Simulionio g. 5-30, LT-04330 Vilnius
[email protected]