Connect with us

Virtuvė

Čekų receptas su medumi ir garstyčiomis

Siūlome jums pasigaminti karką aluje pagal čekų receptą, su medumi ir garstyčiomis. Karka gaunasi švelni, sultinga ir su rusva plutele. Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią karką priimta su raugintais kopūstais. Paruošti juos namų sąlygomis galima pagal receptą iš mūsų tinklapio.

Receptui reikalinga „mėsinga“ karka su plona, gerai apdirbta oda.

Būtini produktai:

  • karka – 2 vnt
  • alus – 1,5 l
  • česnakas – 5 skiltelės
  • svogūnas
  • morkos – 2 vnt
  • salierai
  • lauro lapai
  • aitrieji pipirai
  • anyžius
  • gvazdikėliai
  • druska
  • prieskoniai

Glazūrai:

  • medus – 1 valgomasis šaukštas
  • garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
  • sojos padažas – 3 valgomieji šaukštai

Pradedame gaminimą

  1. Karką gerai nuplauname ir darome kelias įpjovas. Į kiekvieną jų dedame po gabaliuką nulupto česnako.
  2. Karkas dedame į puodą ir užpilame alumi. Ir dedame į šaldytuvą 4-6 val.
  3. Svogūną ir morkas nulupame ir dedame prie karkų. Ten pat dedame visus paruoštus prieskonius , anyžius, gvazdikėlius, aitriuosius pipirus, lauro lapus, salierus ir druską. Druskos reikia berti tiek, kad sultinys būtų sūrus. Paskui pilame vandens , jis turi truputį dengti karkas. Dedame puodą ant ugnies, užviriname ir verdame ant silpnos ugnies 2 val.
  4. Į puodą dedame medų, garstyčias ir pilame sojos padažą. Viską sumaišome, dedame ant viryklės ir verdame kol produktai pilnai susijungs.
  5. Gatavas karkas išimame iš sultinio ir dedame į kepimo formą. Ir aptepame gauta glazūra.
  6. Dedame ruošinį į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepame 50-60 min (kol apskrus).

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 10 =

Fresh articles

Facebook

Trending