Connect with us

Virtuvė

Cukinijų blynai su grietine. Ploni, lengvi, skanūs!

Jeigu dievinate cukinijas ir ieškote vis naujų jų paruošimo būdų, štai jums puikus receptas. Cukinijų blynai – vienas geriausių sezoninių užkandžių. Juos galima patiekti su grietinės padažu. O galima į blyną įvynioti mėsos įdarą ir mėgautis dar tobulesniu patiekalu. Ką pasirinksite?

Produktai:

  • Cukinija— 800 gr.
  • Kiaušiniai — 2 vnt.
  • Pienas — 200 ml
  • Kvietiniai miltai — 1–1,5 stiklinės.
  • Petražolės— 1 pundelis
  • Saulėgrąžų aliejus— 2 valg. š.
  • Druska 1 arbat. š.
  • Grietinė— 250 ml.
  • Česnakas 2–3 skilt.
  • Krapai— 0,5 pund.

Kaip pagaminti cukinijų blynus:

Cukinijas nuplaukite. Sutarkuokite visas su žievele. Susmulkinkite petražoles ir suberkite į cukinijų masę. Išplakite kiaušinį su druska, įpilkite pieno. Dar kartą išplakite. Suberkite  kvietinius miltus. Maišykite iki vientisos masės.

Tešlą sumaišykite su sutarkuota cukinija, petražolėmis ir saulėgrąžų aliejumi. Į įkaitintą keptuvę tešlą pilkite samčiu po nedaug. Iškepkite blynus.

Valgykite šiltus blynus su grietinės ir česnako padažu.
Švelnūs ir lengvi cukinjų blyneliai greitai taps jūsų mėgsamu užkandžiu. Verta cukinijų užsišaldyti žiemai ir savo artimuosius lepinti šiuo skaniu valgiu ištisus metus.

Pasidalinkite receptu su kitais. Juk visi nori išmokti gaminti skaniai ir greitai.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 2 =

Fresh articles

Facebook

Trending