Connect with us

Įdomybės

Džiovintos braškių uodegėlės vertinamos labiau nei pačios uogos: nepraleisk savo šanso pasiruošti jų visam sezonui

  • Perrinkite uogas, pašalindami sumaigytus ir papuvusius vaisius. Kruopščiai nuplaukite geras uogas vandenyje, kuris jokiu būdu neturi būti karštas.
  • Atskirkite kotelius nuo uogų. Kai kuriems patogiau tai daryti vamzdelio ar peilio pagalba.

 

  • Sudėkite uodegėles su lapeliais ant popierinės servetėlės, virtuvinio rankšluosčio ar tiesiog ant lėkštės. Palikite maždaug 24 val džiūti, bet ne tiesioginiuose saulės spinduliuose. Per šią parą kelis kartus permaišykite kotelius. Gatavus – suberkite į popierinį paketą, stiklinę ar keraminę tarą ir laikykite sausoje tamsioje vietoje.

Uogų paruošimui nuplautus vaisius taip pat reikia dėti džiovinimui ( ant popierinio ar medžiaginio rankšluosčio), bet trumpesniam laikui – užteks 15-20 min. Svarbu neperlaikyti braškių, kitaip jos suskeldės.

  • Perdėkite uogas į gilų indą ir užberkite nedideliu cukraus kiekiu. Kruopščiai permaišykite – jis turi padengti visus vaisius.
  • Dėkite braškes ant skardos/padėklo šaldymui. Uogytės neturi liestis.
  • Dėkite braškes 1-2 val į šaldymo kamerą, kruopščiai permaišydami jas kas pusę valandos – kad neprišaltų prie lakšto.
  • Suberkite uogas į plastikinį maišelį ar konteinerį ir grąžinkite tolesniam laikymui į šaldymo kamerą.

Kas liečia braškių uodegėles, tai jos puikiai tinka tiek gydomųjų, tiek paprastai patiekiamų – šilumai ir malonumui – paruošimui. Jas galima maišyti su paprasta juoda ar žalia arbata, o taip pat kitais augalais. Jos labai gerai dera su avietėmis, serbentais, rugiagėlių žiedais, roibos, ar siauralapės ožrožės arbata.

Tai jums tikrai patiks!

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + eight =

Fresh articles

Facebook