Connect with us

Virtuvė

Funčoza su grybais ir daržovėmis

Funčoza su grybais ir daržovėmis – lengvos ir skanios vasariškos salotos, kuriomis galima pakeisti paprastą patiekalą ar patiekti kaip užkandį. Jose daug daržovių, pikantiškas padažas ir mėgstamos azijietiškos natos!

Ingredientai:

  • sezamas pagal skonį
  • morka 1 vnt
  • česnako skiltelės 2 vnt
  • paprika 1 vnt
  • agurkai 1 vnt
  • šiltas vanduo 50 ml
  • alyvuogių aliejus 3 valgomieji šaukštai
  • citrinos sultys 3 valgomieji šaukštai
  • sojos padažas 50 ml
  • kario prieskoniai 0,33 arbatinio šaukštelio
  • šviežia kalendra 2 valgomieji šaukštai
  • pievagrybiai 100 g
  • verdantis vanduo 700 ml
  • šaltas vanduo 700 ml
  • ryžių makaronai 150 g

Paruošimas

1 etapas

Ryžių makaronus užpilti šaltu vandeniu, palikti 3 min, paskui nupilti vandenį. Po to užpilti verdančiu vandeniu ir palikti dar 5 min. Nupilti vandenį.

2 etapas

Pievagrybius išvirti verdančiame pasūdytame vandenyje  kol bus gatavi (apie 5 min).

3 etapas

Į prikaistuvį įpilti 50 ml šilto vandens, sojos padažą ir citrinos sultis . Dėti susmulkintą kalendrą ir česnaką. Paskui įpilti aliejų ir permaišyti. Įberti karį, permaišyti ir pašildyti padažą 2 min.

4 etapas

Daržoves supjaustyti šiaudeliais, sumaišyti su funčoza, grybais ir padažu.

5 etapas

Štai kokios nuostabios salotos išėjo.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + three =

Trending