Connect with us

Virtuvė

Gaminam Maskarponę namuose!

Produktai:

  • Grietinė 21% — 1 kg 500 g.

Kaip pagaminti maskarponę namų sąlygomis:

Paruoškite kiaurasamtį ir puodą, šiek tiek už jį didesnį skersmeniu, kad kiaurasamtis tilptų. Pastatykite puodą ant stalo. Marlę sudėkite penkiagubai – kad struktūra išeitu tankesnė. Ant puodo uždėkite kiaurasamtį, o jį uždenkite marle. Į ją atsargiai sudėkite grietinę. Produktas turi būti atšaldytas.

Jei imsite riebią grietinę, tai ir sūris išeis riebus. Iš 10 % produkto išeina daug išrūgų, vadinasi, lieka mažiau maskarponės sūrio. Bet tai ne bėda, iš jo galima iškepti blynus arba skanų pyragą. Dar labai svarbu, kad grietinė būtų šviežia. Marlę tampriai užrišate – grietinė turi gerai susispausti.

Iš viršaus ant kiaurasamčio uždėkite kokį nors svarmenį. Jis turi sverti 2-4 kg. Trims paroms statykite grietinę į šaldytuvą. Per tą laiką išrūgos nutekės į puodą ir gausis švelnus ir skanus maskarponės sūris.

Laikykite jį šaldytuve, bet nelabai ilgai. Juk tai natūralus produktas ir greit genda.

Maskarponę galima tepti ant duonos, naudoti kremų gamybai ir kitiems patiekalams. Et tokie gaminiai taip pat neilgai laikomi, ir tik šaldytuve.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 10 =