Connect with us

Virtuvė

Gaminu karališkus baklažanus arabiškai kiekvieną sekmadienį! Rytų pasaka ant mano stalo

Ingredientai tešlai

  • 800 g baklažanų
  • 3 paprikos
  • 2 pomidorai
  • 2–3 skiltelės česnako
  • 2–3 v. š. grietinės
  • 300 g varškės sūrio
  • 1 ryšulėlis žalumynų
  • Druska, juodieji pipirai pagal skonį
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimas

  • Nuplauk papriką, įdėk į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepk 20-25 minutes.
  • Nuplauk baklažanus, supjaustyk juos ilgais, plonais gabalais, apie 3 mm pločio. Pasūdyk pagal skonį ir leisk pastovėti 10-15 min. Paskui nupilk skystį.

Apkepink baklažanus iš dviejų pusių keptuvėje su aliejumi.

  • Iš orkaitės išimk papriką, apvyniok polietileno maišeliu, kad gerai išsigarintų. Po to išimk iš maišelio, nuvalyk odelę ir supjaustyk kubeliais.
  • Žalumynus supjaustyk smulkiai, tada sumaišyk su varškės sūriu. Sudėk ten išspaustą česnaką. Pasūdyk, pridėk grietinės (arba majonezo) ir viską gerai išmaišyk. Pomidorus nuplauk ir supjaustyk kubeliais.
  • Paimk sūrio masę ir ja ištepk abi baklažanų puses. Padalink sūrų į dvi dalis, vieną dalį perdėk ant baklažanų. Po to dėk pusę kiekio paprikų, trečiu sluoksniu – visus pomidorus. Toliau – vėl sūrio masė ir vėl pipirai.
  • Paskutinis sluoksnis – likę baklažanai. Dubenį uždenk plokščia lėkšte, o ant jos uždėk ką nors sunkaus. Statyk dubenį į šaldytuvą 5-6 valandoms, nakčiai.
  • Prieš ateinant svečiams atsargiai apversk dubenį su lėkšte dugnu į viršų. Patiekalas nukris į lėkštę, o dubenį gali tiesiog nuimti.
  • Štai ir viskas, baklažanai arabiškai paruošti. Galima puošti žalumynų šakelėmis ir sezamais.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =

Fresh articles

Facebook

UAB Masnera
A.k.: 304222720
Adresas: I.Simulionio g. 5-30, LT-04330 Vilnius
[email protected]