Connect with us

Virtuvė

Gėda, kad anksčiau nežinojau! Juk reikia tik sumaišyti nevirtus vermišelius ir svogūnus

Ingredientai:

  • 15-20 vyšninių pomidorų
  • 1 čili pipiras
  • 300 g spagečių
  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 30 g kietojo sūrio
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 1 ryšulėlis baziliko
  • 400 ml vandens
  • druska pagal skonį

Paruošimas

  1. Nuplauk vyšninius pomidorus ir kiekvieną perpjauk per pusę. Nuluptą česnaką supjaustyk plonomis plokštelėmis. Čili pipirą supjaustyk ritinėliais.
  2. Perpjauk svogūną per pusę ir supjaustyk pusžiedžiais.
  3. Paimk platų puodą, tokį, kad makaronai laisvai tilptų dugne. Dėk į jį sausus spagečius.
  4. Dėk svogūnus, česnakus, aitrųjį pipirą ir pomidoriukus. Bet neberk ant spagečių, o išdėliok iš abiejų šonų.
  5. Nuplauk baziliką ir suplėšyk jį rankomis, didžiąją dalį dėk į puodą. Atidėk truputį lapų, jų dar prireiks.
  6. Įpilk alyvuogių aliejaus, pasūdyk ir berk pipirų pagal skonį.
  7. Pilk į puodą šaltą vandenį.
  8. Įjunk ugnį ir užvirink. Palauk 10 min, kol visi ingredientai nepersimaišys.
  9. Sutarkuok sūrį tiesiai į puodą. Dėk likusius baziliko lapus ir dar porą žiupsnelių druskos ir pipirų. Po kelių minučių pasta su pomidorais bus gatava patiekimui.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 11 =

Fresh articles

Facebook

Trending