Connect with us

Virtuvė

Greiti marinuoti svogūnai salotoms ir ne tik!

Nereikia nei uždarinėti, nei ilgai laukti, kol pasimarinuos. Šie marinuoti svogūnai visiems labai patinka, jį gerai dėti į salotas vietoje įprastų, bet ir šiaip valgyti, labai tinka prie mėsos. Lėštutėje prie šašlykų išvis idealiai dera, be to, greitai darosi, kol laužas sudega, šašlykai iškepa – svogūnai jau išsimarinavo.

Ingredientai:

  • keli svogūnėliai
  • vanduo 250 g
  • actas 9% – 65-70 g
  • cukrus 50 g (3 valgomieji šaukštai be kaupo)
  • druska 0,5 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  1. Svogūnus pjaustome žiedais/pusžiedžiais, dedame į nedidelį stiklainiuką. Sumaišome: vandenį, cukrų, druską, užviriname, dedame actą, kai tik pradeda virti, užpilame marinatu svogūnus.
  2. Uždengiame dangčiu. Kai stiklainiukas atauš (1-1,5 val) – svogūnai  gatavi, galima naudoti ir valgyti. Gatavus marinuotus svogūnus laikyti šaldytuve. Atšaldyti svogūnai bus skanesni.
  3. Prieš dedant į salotas, juos reikia nuspausti ir supjaustyti. Ir šį marinatą galima naudoti greitam kitų pjaustytų daržovių marinavimui pridedant pipirų, prieskonių, žolelių ( į svogūnus jų dėti nereikia).

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =

Fresh articles

Facebook

Trending