Connect with us

Virtuvė

Greiti trumpai rauginti pomidorai „Alegro“: dar šviežių neatsivalgėme, bet kaip gi norisi tokių, su keptomis bulvytėmis!

Ingredientai:

  • 1 kg pomidorų
  • 1 galvutė česnako
  • krapai, petražolės, krieno lapai
  • 1 l vandens
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus

Paruošimas:

  1. Kad pomidorai išeitų skanesni, reikia laikytis kelių taisyklių. Pirma: rinktis nedidelius ir nepernokusius pomidorus. 5-6 cm diametro. Antra: ant kiekvieno pomidoro iš anksto padaryti kelis dūrius plonu dantų krapštuku netoli kotelio.
  2. Nuplauk pomidorus, paruošk juos, sudėk į stiklainius. Po to šaltame vandenyje ištirpink druską ir cukrų. Užpilk šiuo sūrymu jau sudėtas į stiklainius daržoves.
  3. Nulupk česnaką. Kiekvieną skiltelę perpjauk pusiau ir dėk į stiklainius. Paskui stambiai supjaustyk žalumynus.  Taip pat dėk virš pomidorų.

Toliau stiklainius uždenk dubenėliais ar lėkštėmis. Bet neuždenk dangteliais, nes išsipūs. Pridengti jie turi būti mažiausiai dieną, kambario temperatūroje.

Praėjus dienai paragauk juos. Jei skonis tenkina, patiek arba užsuk žiemai.

Mažai rauginti pomidorai su česnaku – puikus užkandis.  Tiek žiemai, tiek vasarai. Mažai raugintų pomidorų ruošimas neturi užimti daugiau nei 20 min. O rūgimo periodas – 2 dienos. Trečią dieną galima iškart ant stalo.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =

Fresh articles

Facebook

Trending