Connect with us

Virtuvė

Grietininės tešlos vyniotinio su obuoliais receptas

Ingredientai tešlai

  • 350 g miltų
  • 200 g grietinės
  • 200 g sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

Ingredientai įdarui

  • 5 obuoliai
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
  • 150 g cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono

Paruošimas

  1. Suplak mikseriu ar šluotele sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų.
  2. Į kitą dubenį išsijok miltus ir sumaišyk juos su kepimo milteliais.
  3. Supilk abu mišinius į vieną gilią talpą. Užmaišyk iš jų tešlą. Pagal konsistenciją tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Suvyniok ją į maistinę plėvelę ir dėk į šaldytuvą 30 min.
  4. Nulupk obuolius, pašalink jų šerdelę ir sutarkuok. Dėk citrinos sultis, žievelę, cinamoną. Viską permaišyk.
  5. Šaltą tešlą padalink į dvi dalis. Vieną pusę iškočiok į maždaug 15×30 cm ir 6 mm pločio stačiakampį.
  6. Dėk įdarą į stačiakampio vidurį. Užvyniok jo kraštus iš pradžių iš vienos, paskui iš kitos pusės į centrą taip, kad gautųsi vyniotinis.
  7. Iš kitos pusės tešlos padaryk dar vieną vyniotinį. Padaryk įpjovas 5 cm atstumu viena nuo kitos. Dėk juos ant sviestu suteptos skardos ir kepk įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 25 minučių bėgyje.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − two =

Fresh articles

Facebook

Trending