Connect with us

Virtuvė

Įdaryti baklažanai: gaminu beveik kasdien ir nenusibosta!

Gaminimas

Nuplauname baklažanus ir perpjauname juos per pusę.

Valgomuoju šaukštu išskobiame vidų palikdami ant baklažano žievės maždaug 5 mm storio sluoksnį minkštimo.

Likusį minkštimą susmulkiname arba sutarkuojame stambia trintuve.

Ryžius verdame, kad būtų pusiau išvirę.

Susmulkiname morką ir svogūną, apkepame gerai įkaitintame augaliniame aliejuje.

Faršą sumaišome su ryžiais, supjaustytu baklažano minkštimu, apkeptomis morkomis ir svogūnais.

Įdedame išspaustą česnaką.

Gautą masę paskirstome ant baklažano puselių.

Kepame iki 200 °C temperatūros orkaitėje 20–30 min.

Paruoštą patiekalą apibarstome sūriu ir paliekame išjungtoje, bet neatvėsusioje orkaitėje dar 7–10 min., kad sūris išsilydytų.

Tiekiame su grietine, majonezu arba be nieko.

Skanaus!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 1 =

Fresh articles

Facebook

UAB Masnera
A.k.: 304222720
Adresas: I.Simulionio g. 5-30, LT-04330 Vilnius
mail@zibainis.lt

Trending