Connect with us

Virtuvė

Kaip mano vyras gamina nepakartojamą mėsos pyragą

Jis deda 4 kietai virtus kiaušinius tiesiai ant pagalvės iš faršo…Visų pyragų pyragas!

Kartą per šventę vyras mane palepino mėsos pyragu. Visa šeima įsimylėjo šį šedevrą, kuris labai lengvai gaminamas. Net ant šventinio stalo pyragas tampa tikru favoritu.

Didelis šio patiekalo privalumas – paruošimo greitis. Kepti pyragą apie 40 min, ruošti 10-15 min. Įsidėmėkite, jį galima ruošti su atsarga, patiekalas skanus net sekančią dieną.

Ingredientai:

  • 650 g kiaulienos faršo
  • 6 kiaušiniai
  • sluoksniuota tešla
  • 50 g mocarelos sūrio
  • 15 g česnako
  • 35 g petražolės
  • druska pagal skonį
  • malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimo tvarka

Iš anksto paruoškite virtus kiaušinius ir faršą (kiaulienos). Faršas analogiškas tam, kuris tinka koldūnams. 4 kiaušiniai turi būti kietai išvirti.

Po to į faršą būtina įmušti 1 kiaušinį, berti prieskonius, druską pagal skonį. Toliau smulkiai susmulkinti žalumynus, česnaką, dėti į faršą.

Mocarelą būtina supjaustyti į 9 plonus gabalėlius.

Sluoksniuotą tešlą būtina plonai iškočioti ant pergamentinio kepimo popieriaus. Po to ant jo dedamas ir išlyginamas faršas.

Toliau vidurinėje dalyje išdėliokite sūrio riekeles, virš jų kiaušinius. 5 riekelės sūrio, 4 kiaušiniai. Likusį sūrį būtina išdėlioti virš kiaušinių.

Faršo likutį paskirstome virš kiaušinių ir sūrio.

Laisvus tešlos kraštus supjaustome į 6 dalis. Paskui formuojame pyragą, iš tešlos supiname kasą.

Viršutinę pyrago dalį būtina sutepti plaktu kiaušiniu.

Toliau ruošinį dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepti kol bus gatavas 180 laipsnių temperatūroje. Vidutinis ruošimo laikas 30-40 min.

Maždaug taip atrodys gatavas mūsų pyragas.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =

Trending