Connect with us

Virtuvė

Kaip marinuoti saldžius arbūzus be sterilizavimo

Nors receptas ir labai paprastas, jūs turėsite labai skanų ir originalų užkandį. Dar visai neseniai aš net nemaniau, kad šios uogos ruošiniai žiemai labai populiarūs.

Ingredientai 3 litrų stiklainiui:

  • 1-2 arbūzai, viskas priklauso nuo dydžio;
  • 70 ml 9% maistinio acto;
  • 1 v.š. druskos;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 1 aspirino tabletė.

Gaminimas

Arbūzą supjaustome vidutinio dydžio gabalėlio. Žievę reikia nupjauti. Bet jei ji nėra stora, galima ir palikti.

Supjaustytus gabalėlius sudedam į trilitrinį sterilizuotą stiklainį. Užpilam juos verdančiu vandeniu ir uždengiam dangteliu. Paliekam maždaug penkiolikai minučių, kad nusistovėtų.

Po penkiolikos minučių metalinį dangtelį keičiam į analogišką su skylutėmis ir nupilam skystį į paruoštą puodą.

Į arbūzų sultis sudedam druską, cukrų ir maistinį actą. Puodą statom ant viryklės ir, kai užverda, paverdam ne ilgiau kaip 1 minutę. To užteks marinato paruošimui.

 

 

Dabar sutrinam aspirino tabletę ir sumaišom ją karštame marinate, po to iškart supilam į stiklainį.

 

Lieka tik užsukti dangtelį, apversti stiklainį, apvynioti šiltu pledu ir palikti 1-2 dienoms, kol jis visai neatauš.

Arbūzas išeina labai skanus. Dabar jūs galėsite pajausti vasaros skonį ir žiemą.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 5 =