Connect with us

Life

Kaip savarankiškai namie pagaminti tikrą mocarelą

Ingredientai 4 sūrio porcijoms:

  • ½ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
  • 10 ml vandens
  • ¼ arbatinio šaukštelio šliužo fermento
  • 4 l pieno

Gaminame:

Pieną būtina supilti į indą. Į jį pilkite vandenyje ištirpintą citrinos rūgštį ir viską pastatykite ant viryklės, pašildykite iki  32 laipsnių. Kai tik pienas sušils iki 32 laipsnių, jį reikės nuimti nuo viryklės. Į pieną su rūgštimi supilkite šliužo fermentą, kurį iš anksto atskiedėte vandeniu. Viską gerai maišykite 30 sekundžių ir gautą skystį palikite 5-10 min.

Praėjus šiam laikui, galima pamatyti, kad skystis pavirto tąsia sūrio mase. Gautą sūrį reikia supjaustyti nedideliais gabalėliais, 2,5 cm kiekvienas. Kai tik jūs supjaustėte sūrį, jį reikės pašildyti 43 laipsnių temperatūroje.

Ant dubens dėkite kiaurasamtį, jo prireiks, kad pašalintumėte skystį sūryje. Į kiaurasamtį sūrį reikia dėti samčiu, kad iš jo ištekėtų visos išrūgos tiesiai į dubenį. Išrūgas pakaitinkite iki 85 laipsnių.

Apsimaukite pirštines, kad tęstumėte sūrio gamybą. Paimkite į rankas samtį ir į jį dėkite sūrį, įleiskite į išrūgas. Sūris turi jose prabūti mažiausiai 10 sekundžių.

Kai tik sūris išsilydys, jį reikės ištempti ir sulenkti, ir pakartoti šią procedūrą kelis kartus.

Leisti sūrį į išrūgas ir ištempti reikės iki tol, kol jis taps pakankamai minkštas ir elastingas. Tik po to galima suteikti jam rutuliuko ar kasytės formą.

Paskutiniame tempimo etape į sūrį pagal pageidavimą galima pridėti truputį druskos, pakaks vieno arbatinio šaukštelio.

Ilgai tampyti sūrio nereikia, nes gali išeiti taip, kad jis taps truputį sausokas. Pirmą kartą gali išeiti toli nuo idealo, bet svarbiausia praktikuotis ir jums viskas pavyks!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 9 =

Fresh articles

Facebook

UAB Masnera
A.k.: 304222720
Adresas: I.Simulionio g. 5-30, LT-04330 Vilnius
mail@zibainis.lt

Trending