Connect with us

Sveikata

Kaip visus apgavo dėl kalcio

Pažiūrėkime tiesai į akis.

Kalcis – labiausiai paplitęs elementas žmogaus organizme. Didelę dalį kalcio turi dantys ir kaulai. Mus nuo vaikystės mokė, kad pagrindinis kalcio šaltinis – pieno produktai.

Pažiūrėkime tiesai į akis. Augaliniai produktai, turtingi kalcio:

  • Aguonos – 1460 mg/100 g
  • Sezamas – 670-975 mg/100 g
  • Dilgėlė – 713 mg/100 g
  • Didysis gyslotis – 412 mg/100 g
  • Saulėgrąžų sėklos – 367 mg/100 g
  • Erškėtuogės – 257 mg/100 g
  • Migdolai – 252-273 mg/100 g
  • Petražolės – 257 mg/100 g
  • Lazdyno riešutai – 226 mg/100 g
  • Burnočio sėklos – 214 mg/100 g
  • Sėjamoji pipirnė – 214 mg/100 g

Karvės piene jo tėra vos 120 mg/100 g, o varškėje 80 mg/100g.

Pasaulinės Sveikatos Organizacijos rekomenduojamos  kalcio paros normos :

  • Vaikai iki 3 metų – 600 mg
  • Vaikai nuo 4 iki 10 metų – 800 mg
  • Vaikai nuo 10 iki 13 metų – 1000 mg
  • Paaugliai nuo 13 iki 16 metų – 1200 mg
  • Jaunimas nuo 16 m ir vyresni – 1000 mg
  • Suaugusieji nuo 25 iki 50 metų – nuo 800 iki 1200 mg

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 2 =

Fresh articles

Facebook

Trending