Connect with us

Sveikata

Kam verta kartą ir visiems laikams atsisakyti patiekalų su avokadu

Avokado žala

  • Daugelis dietologų teigia, kad per didelis avokado vaisių vartojimas gali sukelti antsvorį. O visa tai dėl riebalų, nors ir nesočiųjų, esančių šiame vaisiuje.
  • Kategoriškai negalima avokado valgyti tiems, kurie kenčia nuo taip vadinamų lateksinių alergijų, t.y.padidėjusio jautrumo lateksui, kadangi lateksas įeina į šio vaisiaus sudėtį.
  • Avokadą verta pašalinti iš savo raciono maitinančioms mamoms ir nėščioms moterims. Šio vaisiaus vartojimas gali ženkliai sumažinti pieno kiekį.
  • Neverta vartoti vaisių esant alergijai citrusiniams vaisiams. O taip pat jeigu pas tave individualus avokado netoleravimas.
  • Kategoriškai draudžiama įtraukti į racioną medžio lapus, o taip pat kauliuką, kuris yra vaisiaus viduje. Jie turi nuodingų medžiagų ir gali  ne tik sukelti alergiją, bet ir išprovokuoti rimtą apsinuodijimą. Avokado žievelė ir kauliukas pavojingi tiek žmonėms, tiek gyvūnams.

Užtai neseniai Meksikoje sukūrė technologiją, leidžiančią gaminti vienkartinius indus iš avokado kauliukų. Jų ypatybė ta, kad jie sugeba suirti per 240 dienų, taip padėdami kovoti su atliekų problema.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + fifteen =

Fresh articles

Facebook

Trending