Connect with us

Life

Karūnuotasis balandis – stulbinančiai gražus paukštis, kuris sužavėjo internautus

Tai unikalus paukštis. Jis gražus, ryškus, grakštus ir stambus!

Šis karvelinių paukščių šeimos atstovas turi ryškiai žydros spalvos plunksnas ir gražų kuodą ant galvos.

Toks paukštelis gali užaugti iki vidutinio kalakuto dydžio.

Jo kūno ilgis gali siekti nuo 66 iki 74 cm, o svoris apie 2,5 kg

Ši rūšis dažniausiai gyvena šiaurinėje Naujosios Gvinėjos dalyje ir šalia esančioje Biak saloje.

Karūnuotasis balandis panašus į fazaną, pagrinde jis juda žemėje, tačiau pavojaus atveju jis gali pakilti iki pačių žemiausių medžio šakų.

Pagrindinis šių paukščių maistas – vaisiai, sėklos ir uogos, o kartais – sraigės ir maži bestuburiai.

Paukščiai gyvena poromis ir paprastai perina vieną, o retais atvejais, du kiaušinius.

Suka lizdą 6 – 10 metrų aukštyje virš žemės paviršiaus.

Tėvai perina mažylį paeiliui, patelė naktį, patinas dieną.

Balandžių porų šokis labai gražus, patinai surengia tikrą spektaklį, skleisdami garsus panašiūs į būgno garsus.

Deja, kiekvienais metais paukščių mažėja, juos sunaikina žmonės, o taip pat jie sunaikina ir paukščių gyvenamąsias vietas.

Paukščiai labai patiklūs ir nebijo žmonių, brakonieriams visai nesunku pagauti šiuos gražuolius.

Paukščiai yra naikinami dėl gražių jų plunksnų, kuriais puošia suvenyrus…

Dabar – tai reti paukščiai…

Mėlynas paukštis…

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 20 =

Fresh articles

Facebook

Trending