Connect with us

Virtuvė

Kepame bulves teisingai: 6 vertingos taisyklės!

1 taisyklė

Nuluptas ir supjaustytas bulves būtina užmerkti šaltame vandenyje. Vanduo turi būti šaltas todėl, kad ištrauktų iš šakniavaisio krakmolą. Jei vanduo bus karštas ar šiltas, krakmolas liks šakniavaisiuose ir gatavas patiekalas labiau primins troškintas bulves. Krakmolas trukdo bulvėms apskrusti, todėl jo reikia atsikratyti mirkymo būdu. Kuo bulvės jaunesnės, tuo ilgiau jas reikia mirkyti. Geriausia, jei tam išeis 30 min arba 1 val.

2 taisyklė

Po mirkymo bulves reikia kruopščiai išdžiovinti. Geriau, jei jūs sudėsite bulves į kiaurasamtį, o paskui išdžiovinsite ant popierinio rankšluosčio. Tiks ir paprastas drobinis. Bulvės turi būti sausos, todėl kad drėgmės perteklius trukdys susidaryti rusvai plutelei. O ir vandens kontaktas su karštais riebalais gali tapti dėmių priežastimi ant jūsų prijuostės ar virtuvės rakandų.

3 taisyklė

Keptuvė turi būti įkaitinta, kaip ir aliejus joje. Neverta gailėti aliejaus, bulvės turi gerai panirti į jį. Nepamirškite, daugelio mėgstamos bulvytės fri kepamos dideliame kiekyje verdančio aliejaus.

4 taisyklė

Sūdyti ir dėti įvairius prieskonius reikia tik po to, kai bulvės gatavos. Jei jūs pasūdysite bulves kepimo metu ar iki jo, tai jos išleis skystį, kuris sutrukdys susidaryti rusvai plutelei. Po to, kai bulvės gatavos, dėkite jas į dubenį graibšteliu, kas leis nutekėti aliejaus pertekliui. Paskui pasūdykite ir pridėkite prieskonių.

5 taisyklė

Niekada nedenkite bulvių dangčiu kepimo metu. Norint gauti rusvą ir traškią plutelę bulvės turi būti kepamos atviroje keptuvėje.

6 taisyklė

Nedėkite per daug bulvių į keptuvę. Optimalu 2-3 sluoksniai. Ne daugiau. Skanios rekomendacijos: norite suteikti gatavos bulvėms pikantišką aromatą ir skonį? Tada prieš gaminimą įkaitintame aliejuje pakepkite kelias česnako skilteles.  Po to, kai jos apskrus, išimkite jas ir dėkite kepti bulves. Į verdantį aliejų įmetus rozmarino šakelę ir po kelių minučių išėmus gatavos bulvės turės malonų spygliuočių aromatą ir lengvą prieskonį.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =

Fresh articles

Facebook

Trending