Connect with us

Virtuvė

Klasikinis foršmakas (užkandis) iš silkės

Pagal norą į foršmaką galima įdėti tarkuotą rūgštų obuolį.

Ingredientai

  • Silpnai sūdyta silkės filė  –  1-2 vnt.
  • Raudonasis svogūnas   –   1/2 vnt.
  • petražolės   –  1/2 ryšulėlis
  • malti pipirai –  pagal skonį
  • obuolių actas  – pagal skonį
  • ištirpintas sviestas – 100 g
  • pienas  –  100 ml
  • prancūziškas batonas arba bagetė  –  1/4 vnt.
  • žalias obuolys  –  pagal skonį

45 min. 4 porcijos

Foršmakas iš silkės: receptas su nuotraukomis

  1. Gerai išdarinėtą silkę pamirkyti piene 30 min.
  2. Filė smulkiai supjaustyti, pridėti sudrėkintą ir sutrintą batoną.
  3. Svogūną ir petražoles gerai susmulkinti, sudėti silkę.
  4. Į masę sudėti minkštą, beveik pradėjusį tirpti, sviestą, pridėti pipirų pagal skonį. Viską gerai suamišyti. Įpilti truputį acto, vėl gerai išmaišyti..
  5. Keletui valandų įdėti į šaldytuvą – foršmakas paruoštas.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + seven =

Fresh articles

Facebook

Trending