Connect with us

Virtuvė

Močiutė man parodė „teisingų“ spurgų receptą. Nieko skanesnio nesu valgiusi

Štai ko prireiks jų gamybai:

  • 500 ml pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • 125 g sviesto arba margarino;
  • 2 v.š. cukraus (plius 1 a.š.)
  • 1,5 a.š.;
  • 11 g sausų mielių;
  • 0,5 stikl. šilto vandens;
  • vanilės (jei norite);
  • miltų.

Gaminimas :

1) Pieną sumaišykite su vandeniu ir šiek tiek pakaitinkite. Į šiltą pieną supilkite visą cukrų ir mieles..

2) Viską sumaišykite ir pastatykite į šiltą vietą 15-ai minučių. Tegu mielės „atgyja“.

3) Tada sudėkite kiaušinį, sviestą (kambario temp., arba ištirpintą). Tada supilkite druską ir vanilę. Viską gerai suplakite šluotele.

4) Pradėkite palaipsniui pilti sijotus miltus, kiekvieną kartą viską gerai išmaišant.

5) Padėkite lipnią masę ant stalo ir užmaišykite standžią tešlą, vis papildant miltų. Tešla turi būti vidutinė 0 nelabai kieta, bet ir ne minkšta.

Miltų kiekį reguliuokite savarankiškai tokiam kiekiui ingredientų gali prireikti nuo 400 iki 600 g miltų.

6) Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 val. Kiekis turi padidėti dvigubai. Tada jau galite daryti spurgas.

7) Iškočiokite tešlą į paplotį, kurio storis būtų 1 cm. Stikliuko ar stiklinaitės pagalba įspauskite rutuliukus.

8) Leiskite spurgom pastovėti – jos turi padidėti dvigubai. Pripilkite į keptuvę augalinio aliejaus (kad spurgos plaukiotų aliejuje, neliedamos dugno), gerai įkaitinkite.

9) Apkepinkite spurgas iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Iškepusias dėkite ant popierinės servetėlės.

10) Spurgas galima įdaryti konditerinio švirkšto pagalba (arba maišo).

Spurgų galima ir neįdaryti, tiesiog apibarstyti cukraus pudra ar cinamonu. Valgykite karštas.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 8 =

Trending