Connect with us

Virtuvė

Moliūgų ir manų kruopų pyragas

Šiandien mes jums siūlome paruošti dar vieną pyragą, o būtent – moliūgų ir manų kruopų pyragą su kefyru. Pagaminti labai lengva, o rezultatas visuomet jus nudžiugins. Ne tik jus, bet ir jūsų namiškius.

Moliūgų ir manų kruopų pyragas su kefyru – ryškus paprasto, sotaus ir skanaus kepinio pavyzdys visai dienai, juk produktai paprasti, o pastangų ir pagaminimo laiko jums reikės visai mažai…

Jums reikės:

  • Moliūgo (smulkiai tarkuoto) – 2 st.
  • Kefyro (rūgštaus pieno) – 250 ml
  • Cukraus (0,5 stiklinės – į pyragą, 1 stiklinė – į sirupą) – 1,5 st.
  • Manų kruopų – 1,5 st.
  • Kepimo miltelių – 1,5 a. š.
  • Citrinos (žievelių – į pyragą, sulčių – į sirupą) – 1 vnt.
  • Vandens (sirupui) – 0,5 st.
  • Kokoso drožlių (pabarstymui) – 1 pakelis
  • Aliejaus (formai sutepti)

Smulkiai sutarkuoti moliūgą.

Įjungti orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Sudėti į dubenėlį visus pyrago produktus – moliūgą, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, kefyrą ir citrinos žievelę. Gerai išmaišyti (daryti greitai, kad manų kruopos neišbrinktų, kitaip pyragas bus per kietas).

Formą ištepti aliejumi ir supilti į ją tešlą, pastatyti į orkaitę 40-45 minutėms. Ar pyragas iškepęs – tikrinti dantų kraštuku.

Kol pyragas kepa, reikia pagaminti sirupą. Sumaišyti vandenį, cukrų ir šiek tiek citrinos sulčių, sirupą užvirti ir pavirti 3 minutes, išjungti ir atvėsinti. Apipilti karštą pyragą sirupu ir apibarstyti kokoso drožlėmis. Aš dar apibarstydavau konditerijos milteliais.

Neišsigąskite, jei sirupo atrodys per daug – po pusės valandos pyragas sugers į save sirupą ir bus labai skanus bei švelnus.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − eighteen =

Fresh articles

Facebook

Trending