Connect with us

Virtuvė

Naminiai sultingi ir traškūs čeburekai – super receptas!

Ingredientai:

1,5 stiklinės vandens

1 šaukštas degtinės

1 kiaušinis

½ arbatinio šaukštelio druskos

2 valgomieji šaukštai aliejaus

4 stiklinės miltų

Faršui:

700 g mėsos (kiaulienos ar avienos)

350 g svogūnų

0,5 -1 stiklinė kefyro (arba vandens)

druska, pipirai

Paruošimas:

Gaminame tešlą ir leidžiame jai pastovėti mažiausiai valandą (tešlą galima laikyti šaldytuve nors ir visą naktį ar dieną). Užvirinkite vandenį su aliejumi ir druska, suberkite ½ stiklinės miltų ir užvirinkite, greitai maišydami,kad sudaužytumėte gumulėlius. Ataušiname tešlą, paskui įmušame kiaušinį ir pilame degtinę, kas suteiks tešlai charakteringus burbulus ir elastingumą. Įmaišydami miltus užmaišome tešlą, kad ji neliptų prie rankų, ir paliekame pastovėti.

Faršui svogūnus smulkiai smulkiai sukapojame ir pagrūdame grūstuve ar pamušame plaktuku, galima kartu sumalti mėsmalėje su mėsa, paskui pasūdome, beriame pipirų ir pilame kefyrą arba vandenį. Gerai permaišome faršą ir imamės čeburekų kepimo.

Iškočiojame tešlą į žgutą ir supjaustome nedideliais gabalėliais, kurių kiekvieną iškočiojame į ploną paplotį. Ant vienos papločio pusės dedame faršo truputį storiau nei tešla, uždengiame kita puse specialios mašinėlės ar paprastos šakutės pagalba. Žiūrėkite, kad nebūtų plyšių, kitaip visas skystis ištekės ir čeburekas nebus sultingas.

Į gilią keptuvę ar vok indą pilame aliejų ir įkaitiname, kol taps karštas. Kepame čeburekus iš abiejų pusių be dangčio kol pagels. Išgriebiame samčiu ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas aliejus.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =

Fresh articles

Facebook

UAB Masnera
A.k.: 304222720
Adresas: I.Simulionio g. 5-30, LT-04330 Vilnius
[email protected]