Connect with us

Virtuvė

Neįtikėtinas citrininis desertas, sužavėsiantis daugelį

Turkiški desertai ne veltui laikomi vienais iš populiariausių visame pasaulyje. Įdomūs skonių deriniai ir paprastas pagaminimas patiks daugeliui!

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 3 v.š. cukraus pudros
  • Citrinų sultys
  • Citrinos cedra
  • 10 g kepimo miltelių
  • Vanilė
  • Miltai

Receptas

Du kiaušinius sumaišykite su augaliniu aliejumi, citrinos sultimis, cukraus pudra, cedra ir vanile. Suplakite šluotele.

Įberkite miltus (ne visus) ir kepimo miltelius. Rankomis užminkykite tešlą, palaipsniui pridėdami miltų.

Minkykite, kol tešla bus minkšta. Jei labai limpa prie rankų, pridėkite dar miltų. Galutinė konsistencija turi būti artima smėlinių sausainių tešlai. Uždenkite tešlą ir leiskite iškilti.

Kai pastovės, nulipdykite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite cukraus pudroje.

Sudėkite ant skardos, uždengtos kepimo popieriumi.

Kepkite  180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Kepiniai bus lengvučiai ir švelnaus skonio.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − six =

Fresh articles

Facebook

UAB Masnera
A.k.: 304222720
Adresas: I.Simulionio g. 5-30, LT-04330 Vilnius
[email protected]