Connect with us

Virtuvė

Nekeptas tortas su braškėmis ir šokoladu

Nekeptas varškės tortas su šviežiomis braškėmis ir šokoladu – tai skanus ir gražus desertas.

Sudėtis:

  • sviestiniai arba avižiniai sausainiai 100 g
  • juodas šokoladas 30 g
  • sviestas 50 g
  • per sietelį pertrinta varškė 700 g
  • braškės 250 g
  • pieniškas arba baltas šokoladas 100 g
  • cukrus 3 v. š.
  • želatina 3 v. š.
  • vanduo 6 v. š.
  • 30% grietinėlė 100 ml
  • cukraus pudra 2 v. š.

daugiau 180 min., 8 porcijos

Trijų sluoksnių šokoladinis tortas su uogomis

  1. Ruošiame pagrindą. Sausainius sutrupiname. Šokoladą ir sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba karštame vandenyje, šią masę įpilame į sausainius ir gerai išmaišome. Ant kepimo popieriu išklotos 20 cm skersmens formos sudedame sausainius, išlyginame ir gerai suslegiame, dedame į šaldytuvą.
  2. Braškes nuplauname, sutriname trintuvėje. Šokoladą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba karštame vandenyje ir atvėsiname.
  3. Želatiną supilame į karštą vandenį ir paliekame kol atvės. Į šiltą želatiną įdedame 2-3 v. š. varškės ir gerai išmaišome. Sudedame į likusią varškę, suplakame mikseriu iki vientisos masės.
  4. Varškės masę padaliname į dvi dalis. Į vieną įdedame braškių putėsių ir 3 v. š. cukraus, gerai išmaišome. Į antrą – šokoladą, išmaišome iki vientisos masės.
  5. Atvėsintą grietinėlę suplakame su cukraus pudra, įpilame į šokoladų putėsius, išmaišome.
  6. Ant pagrindo dedame braškių masę, išlyginame ir dedame 1-1,5 val. į šaldytuvą.
  7. Ant braškių sluoksnio atsargiai užpilame atvėsintą iki kambario temperatūros šokoladinę masę, išlyginame silikonine mentele. Dedame 3-4 valandoms į šaldytuvą.
  8. Išimame iš šaldytuvo braškių tortą, nuimame formelę. Tortą dedame ant lėkštės ir papuošiame.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − four =

Fresh articles

Facebook

Trending