Connect with us

Virtuvė

Nerealiai skanus tortukas be orkaitės ir greito paruošimo sausainių!

Su tokiu greito torto keptuvėje receptu, kurį aš siūlau, susidoros bet kuri pradedanti šeimininkė. Čia nieko nereikia kepti, mes darome tešlą ir kepame papločius tiesiog keptuvėje, tai labai greita ir lengva.

Tortuko skonis gaunasi puikus, patikėkite, niekas net neįtars kad jūs jį padarėte taip greitai. Todėl būtinai įsiminkite šį puikų greito torto paruošimo receptą, jis jums pravers dar ne kartą.

Produktai:

  • miltai – 350 g
  • kiaušiniai – 1 vnt
  • sutirštintas pienas – 380 g (1 indelis)
  • druska – žiupsnelis
  • kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio

Kremas:

  • grietinė 20% – 500 g
  • cukraus pudra arba cukrus – 200 g
  • vanilinas ar vanilinis cukrus (pagal pageidavimą)

Paruošimas:

Padalinti tešlą į 8-10 dalių, iškočioti apie 3 mm storiu, pakepti ant vidutinės ugnies ant sausos keptuvės po minutę iš kiekvienos pusės, apipjauti kraštus, leisti ataušti, sutepti kremu, padėti tortuką į šaldytuvą 5-6 val.

Mano lėkštės, pagal kurią aš pjausčiau papločius, diametras – 20 cm.

Naudingi patarimai:

  1. Miltus į tešlą geriau berti palaipsniui, miltų gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau, nei nurodyta recepte. Jei miltų bus per daug, tortas nebus pakankamai švelnus. Tešla turi gautis labai minkšta, tačiau lengvai kočiotis ir nelipti prie stalo ar rankų.
  2. Šiam tortui galima naudoti bet kokį skystą kremą, tiršti kremai, pavyzdžiui sviestinis ar varškinis netiks, su jais tortas nepersisunks ir bus kietas.
  3. Kad tortukas gerai permirktų, palikite jį iš pradžių kambario temperatūroje 1-1,5 val, o paskui jau dėkite į šaldytuvą.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 10 =

Fresh articles

Facebook

Trending