Connect with us

Virtuvė

Obuolinis Vienos štrudelis – idealus desertas!

Ingredientai:

Tešlai:

  • geriamasis vanduo – viena stiklinė
  • kvietiniai miltai – 250 arba 300 g
  • druska
  • maistinis actas – 20 ml
  • aliejus – 30 ml

Įdarui

  • vidutinio dydžio obuoliai – 4
  • citrina – 1
  • sviestas – 80 g
  • džiūvėsiai – 3 valgomieji šaukštai
  • cukrus – 100 g
  • razinos pagal skonį
  • cinamonas

Obuolinio Vienos štrudelio gaminimas

  1. Ant stalviršio išsijoti miltus kalneliu ir centre padaryti nedidelę duobutę.
  2. Vandenį truputį pašildyti ir supilti į duobutę. Paskui ten pat supilti aliejų ir actą. Pasūdyti pagal skonį.
  3. Užmaišyti tešlą. Jei reikia, dėti dar miltų. Tešla turi gautis elastinga. Ji neturi lipti prie rankų ir lentos. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti ant stalo, kad pailsėtų.
  4. Razinas nuplauti ir užpilti verdančiu vandeniu 15 minučių. Paskui vandenį nupilti, razinas nusausinti.
  5. Dėti ant ugnies keptuvę, ištirpinti joje sviestą ir berti ten džiūvėsius. Truputį apkepti džiūvėsius.
  6. Citriną perpjauti per pusę, pašalinti kauliukus ir iš abiejų puselių išspausti sultis. Iš obuolių pašalinti šerdelę. Supjaustyti obuolius kubeliais.
  7. Į nedidelį dubenį dėti obuolius, pilti citrinos sultis, dėti razinas, džiūvėsėlius, berti cukrų ir cinamoną. Viską permaišyti. Įdaras gatavas.
  8. Kai tešla pagulės ant stalo, išvynioti ją ir perpjauti į dvi lygias dalis.
  9. Stalviršį pabarstyti miltais ir iškočioti kuo ploniau. Iškočiojus rankas sutepti aliejumi ir ištempti tešlą. Kuo ji bus plonesnė, tuo skanesnis gausis kepinys.
  10. Įdarą padalinti į 2 dalis. Vieną dalį tolygiai paskirstyti po tešlos apskritimą. Paskui suvynioti tešlą su įdaru į vyniotinį.
  11. Iškočioti antrą tešlos dalį ir tokiu pat būdu paruošti antrą vyniotinį.
  12. Paruošti skardą, užtiesti ją kepimo popieriumi ir dėti ant popieriaus du vyniotinius su obuoliais.
  13. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Pašauti į orkaitę obuolinį Vienos štrudelį maždaug pusvalandžiui. Štrudelis bus gatavas, kai tešla truputį parus. Neperdžiovinkite.
  14. Gatavą štrudelį galima pabarstyti cukraus pudra.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 1 =

Fresh articles

Facebook

UAB Masnera
A.k.: 304222720
Adresas: I.Simulionio g. 5-30, LT-04330 Vilnius
[email protected]