Connect with us

Virtuvė

„Obuolių marmelado“ receptas mūsų mažiesiems

Sudedamosios dalys:

  • 5 dideli obuoliai,
  • 100 g cukraus (jei obuoliai saldūs, pagal skonį),
  • 2 valg. š. krakmolo,
  • 100 ml vandens,
  • 20 g želatinos.

Gaminimas

– Želatiną užpilti vandeniu ir leisti jai išbrinkti.

– Krakmolą išmaišyti nedideliame kiekyje vandens.

– Nulupti obuolius, išimti sėklas ir sutarkuoti stambia trintuve.

– Obuolius sudėti į puodą, užpilti cukrumi ir puodą pastatyti ant ugnies.

– Užvirti ant didelės ugnies. Paskui primažinti ugnį ir maišant troškinti 30–40 min.

– Supilti vandenyje išmaišytą krakmolą ir viską gerai išmaišyti. Užvirinti.

– Karštą obuolių tyrę sutrinti trintuvu arba pertrinti per sietelį.

– Želatiną kaitinti, kol grūdeliai visiškai ištirps. Įpilti į obuolių tyrę ir kruopščiai išmaišyti.

– Paimti bet kokią formą, įkloti į ją popieriaus arba maistinės plėvelės ir supilti obuolių mišinį. Išlyginti ir palikti marmeladą šaldytuve, kol visiškai sustings.

– Tada ištraukti iš formos ir supjaustyti gabaliukais. Jei pageidaujama, galima papuošti riešutais, džiovintais abrikosais, razinomis arba džiovintomis slyvomis.

– Vaikams marmeladą tiekti kaip desertą.

Tai jums tikrai patiks!

Access Identification Password Passcode Graphic Concept

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 15 =

Fresh articles

Facebook

Trending