Connect with us

Virtuvė

Plikytos tešlos receptas su pienu

Ingredientai:

  • 150 ml vandens
  • 150 ml pieno
  • 200 g miltų
  • 120 g sviesto
  • 5 kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimas

  1. Sumaišyk vandenį ir pieną prikaistuvyje ar puode storu dugnu.
  2. Sudėk supjaustytą gabalėliais sviestą, cukrų, druską.
  3. Užvirink masę ir berk visus miltus į prikaistuvį. Miltus reikia iš anksto išsijoti.
  4. Nenuimdamas prikaistuvio nuo ugnies plak masę mikseriu, kol ji netaps minkšta ir vienalytė. Tešla bus gatava, kai ims atlipti nuo prikaistuvio sienelių.
  5. Suformuok iš tešlos rutulį ir dėk į gilų dubenį.
  6. Įmušk į tešlą 1 kiaušinį ir kruopščiai permaišyk mikseriu, pakartok procedūrą su likusiais kiaušiniais. Svarbu dėti kiaušinius po vieną, kad pasiektum tirštą ir klampią konsistenciją: tešla neturi lašėti nuo šluotelės.
  7. Dėk gatavą plikytą tešlą į konditerinį švirkštą, ir galima daryti ruošinius eklerams.

Galima kepti eklerus arba užšaldyti ruošinius ir laikyti juos šaldiklyje , o likus 20 min iki gaminimo išimti iš šaldiklio. Kepti reikia ant pergamentinio popieriaus, pabarstyto miltais, kad eklerai nepriliptų prie skardos.

Delicious eclairs with chocolate, peach and raspberry on plate and wooden table

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =

Fresh articles

Facebook

Trending