Connect with us

Virtuvė

Pomidorai armėniškai. Paprasta, bet taip skanu

Kai lauke temperatūra nusileidžia termometru vis žemiau, ir jau nėra vilčių rasti šviežių aromatingų daržovių, taip norisi atsikąsti šviežio pomidoro. Tiesiog valgyti jį kaip obuolį. Ir vasarą daugelis renkasi stiklainiuką, kur paslėptos skanios daržovės. Ir štai tokiomis minutėmis kaip niekada verta išbandyti raugintas daržoves.

Būtent tokiems tikslams kiekviena šeimininkė po ranka turi turėti armėniškų pomidoriukų receptą. Rekomendacija: tam, kad pomidorai geriausiai prisigertų sūrymo, geriausiai imti juos nelabai didelius, o žalumynų kiekį galima rinktis savo nuožiūra.

Ką reikia imti:

  • vanduo – 1l
  • druska – 55 g
  • petražolės, kalendra ir krapai pagal skonį
  • pomidorai – 7-8 vnt
  • česnakai – 3 skiltelės
  • malti juodieji pipirai ir raudonieji pipirai – irgi savo nuožiūra

Dabar galima imtis paties marinavimo proceso.

Pomidorus reikia gerai nuplauti ir išdžiovinti, po to juose padaryti kryžiaus formos įpjovas.

Žalumynus taip pat reikia kruopščiai nuplauti ir išdžiovinti, smulkiai supjaustyti ir permaišyti su česnaku, išspaustu per presą. Į padarytas įpjovas vaisiuose patalpinkite gautą mišinį iš žalumynų ir česnako.

Kaip pagaminti sūrymą: į puodą įpilti vandens, pasūdyti, įdėti aitriųjų pipirų, leisti pavirti kelias minutes ir palikti kol atauš.

Pomidorus perdėti į gilų indą ir iškart užpilti ataušusiu sūrymu. Padėkite ant jų presą ir 3 paroms palikite šiltoje vietoje.

Prieš tai, kol pomidorai atsidurs ant stalo, juos verta šiek tiek atšaldyti. Toks užkandis puikiai tinka prie keptos mėsos, garnyro iš bulvių ir įvairių košių. Pomidorams, paruoštiems šiuo būdu, visada atsiras vietos ant bet kokio stalo.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =

Fresh articles

Facebook

Trending