Connect with us

Virtuvė

Populiarus užkandis – kepti aguročiai „Uošvienės liežuvis“ su pomidorais

Ingredientai:

  • 2-3 aguročiai
  • 3-4 pomidorai
  • 200 g sūrio
  • česnakas – 2-2,5 galvutės
  • žalumynai – 2-3 pundeliai
  • 100-150 g majonezo
  • 4-5 kiaušiniai
  • miltai – 6-8 valgomieji šaukštai
  • 100-200 g aliejaus
  • druska – 1-1,5 šaukštelio

Paruošimas:

Pjaustome jaunus aguročius išilgai plonomis riekutėmis. Sūdome ir paliekame 10-15 min.

Pjaustome sūrį plonomis riekutėmis.

Pjaustome pomidorus kubeliais ar griežinėliais.

Suplakame  kiaušinius.

Aguročio liežuvį apvoliojame miltuose , paskui plaktame kiaušinyje.

Kepame liežuvius aliejuje po 5 min iš kiekvienos pusės kol suminkštės.

Dedame apkeptus karštus aguročius į lėkštę ir aptepame majonezu.

Iš vienos pusės dedame gabalėlį sūrio, iš kitos – pomidoro griežinėlį. Spaudžiame česnaką tiesiai ant aguročio ir dedame saują žalumynų.

Susukame agurotį į vyniotinį, pradėdami nuo tos pusės, kur guli pomidoras.

Susmeigiame suktinuką dantų krapštuku.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 15 =

Fresh articles

Facebook

UAB Masnera
A.k.: 304222720
Adresas: I.Simulionio g. 5-30, LT-04330 Vilnius
mail@zibainis.lt

Trending