Connect with us

Virtuvė

Purios bandelės su aguonomis ir vyšniomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Bandelės su aguonomis – mėgstamas kepinys, kuris iškart sukelia kažkokius malonius vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir verčia šypsotis. Ir niekur tokio skanėsto nenusipirksi, kad tešla būti orinė ir minkšta, o dar ir įdaro sočiai. Todėl papasakosime, kaip pasiruošti apetitiškas vaišes namie.

Jei laikysitės recepto, viskas pavyks idealiai. Nespėsite ir mirktelėti, kaip lėkštėje nieko neliks. Jei norite, galite nedalinti vyniotinio į porcijas, o tiesiog supjaustyti jį gatavą. Bandykite!

Ingredientai:

  • sausos mielės 12 g
  • cukrus 165 g
  • pienas 390 ml
  • sviestas 200 g
  • kiaušinis 1 vnt
  • miltai 450-480 g
  • aguonos 350 g
  • vyšnios 350 g
  • juodasis šokoladas 100 g
  • grietinėlė 1-3 valgomieji šaukštai

Paruošimas

  1. 60 ml šilto pieno ištirpinkite mieles ir 15 g cukraus. Gerai viską permaišykite, uždenkite talpą su mišiniu maistine plėvele ir padėkite 15-20 min šiltoje vietoje.
  2. Įpilkite į prikaistuvį 130 ml pieno, pridėkite 120 g sviesto ir virkite ant lėtos ugnies, kol sviestas neištirps. Nuimkite gautą skystį nuo ugnies, įdėkite į jį 1 kiaušinį, 80 g cukraus ir gerai viską permaišykite.
  3. Sumaišykite pieno mišinį su mielėmis , išsijokite miltus ir užmaišykite tešlą (jums prireiks apie 5-7 min). Sutepkite tešlą aliejumi ir padėkite šiltai 1,5 val.
  4. Pašildykite 200 ml pieno, užpilkite juo aguonas ir leiskite joms pastovėti. Įdėkite į užplikytas aguonas vyšnias be kauliukų ir 170 g cukraus, gerai permaišykite ir sutrinkite ingredientus.
  5. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite 4 mm storio lakštą. Sutepkite jį 50 g ištirpinto sviesto, tolygiai paskirstykite aguonų-vyšnių įdarą paviršiuje.
  6. Atsargiai suvyniokite lakštą į vyniotinį ir supjaustykite jį porcijomis, dėkite jas ant sviestu suteptos skardos, uždenkite maistine plėvele  ir palikite 15-20 min šiltai.
  7. Dėkite vaišes į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę  25-30 min.
  8. Kad paruoštumėte glazūrą, ištirpinkite vandens vonioje šokoladą su 30 g sviesto, supilkite grietinėlę, permaišykite viską iki vienalytės masės ir apliekite gatavas bandeles.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 11 =

Fresh articles

Facebook

Trending