Connect with us

Virtuvė

Saldainių kalnas per 15 minučių. Labai skanu, iš nieko!

Ingredientai rachat lukumo gaminimui

  • Vanduo  -380 ml
  • Cukrus  -300 g
  • Apelsinų sultys -250 ml
  • Kukurūzų krakmolas -140 g.
  • Citrinų sultys -3 v.š.

Apibarstymui:

  • Kukurūzų krakmolas -3 v.š.
  • Cukraus pudra  – 1 v.š.

Gaminimas:

Į puodą įpilam 380 ml vandens ir supilam 250 ml vaisių arba uogų sulčių, aš pilu šviežiai spaustų apelsino sulčių.

Pridedam  300 g cukraus ir 140 g kukurūzų krakmolo. Viską gerai išmaišom ir statom ant ugnies. Verdam, nuolat maišydami, kol masė nesutirštės.

Kai masė užvirs ir sutirštės, iškart įpilam 3 valgomuosius šaukštus citrinų sulčių.

Verdam toliau ant mažos ugnies, nuolat maišydami, kol masė netaps tąsi ir pakeis savo spalvą, pasidarys skaidri, pagal laiką tai užims apie 10-15 minučių.

Nuimam nuo ugnies ir supilam į tinkamą formą, mano formos dydis 16 ant 25 cm.

Formą reikia šiek tiek apšlakstyti vandeniu. Gautą masę greitai supilam ir išlyginam paviršių, nes ji labai greitai stingsta.

Būsimam rachat lukum‘ui leidžiam atvėsti kambario temperatūroje, ti užims apie 1 val.

Paruošiam mišinį apibarstymui.

Dedam į dubenį 3 valgomuosius šaukštus kukurūzų krakmolo ir pridedam 1 v.š. cukraus pudros, viską sumaišom.

Kai masė atvėsta, galima supjaustyti kokio nori dydžio kubeliais. Lengvai pjaustoma masė.

Apvoliojam kubelius kukurūzų krakmole su cukraus pudra ir galima jau gerti arbatą su saldainiais.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 16 =

Fresh articles

Facebook

Trending