Connect with us

Virtuvė

Siūlome naują būdą, kaip pagaminti bulves!

Gaunasi labai gardžiai, kepama rankovėje, todėl be jokių purslų. Gaunasi su traškia luobele! Be to, prie recepto siūlome 2 skirtingų rūšių padažus.

Pagrindinės sudedamosios dalys:

  • 1 kg bulvių,
  • 3–4 skiltelės česnako,
  • 3 valg. š. augalinio aliejaus,
  • juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.

Kaip gaminti

  • Nuplauti ir nuskusti bulves. Dideles bulves supjaustyti į 2–4 dalis.
  • Išspausti česnaką.
  • Inde sumaišyti česnaką, prieskonius, bulves, aliejų.
  • Ruošinį iš indo sudėti į rankovę.
  • Rankovę į kepimo formą dėti siūle į viršų. Kepti 40–60 min. 180–200 laipsnių temperatūroje.
  • Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, prapjauti viršutinę rankovės dalį, kad apskrustų luobelė.

Aštrus kaimiškas padažas: sumaišyti 3 valg. š. augalinio aliejaus, 10 susmulkintų česnako skiltelių, 0,5 ankšties aštraus pipiro, supjaustyto žiedeliais, po žiupsnelį juodųjų pipirų ir paprikos, 0,5 arb. š. druskos. Mišinį uždėti ant bulvių ir apkepti.

Pikantiškas padažas: 4 valg. š. alyvų aliejaus, 2 valg. š. sojų padažo, 1,5 valg. š. garstyčių su grūdeliais, 1 valg. š. medaus, 0,5 arb. š. paprikos, arbatinis šakštelis druskos. Viską išmaišyti, užpilti ant bulvių ir apkepti.

Patiko straipsnis? Pasidalinkite su draugais „Facebook“.

Tai jums tikrai patiks!

Access Identification Password Passcode Graphic Concept

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − four =

Fresh articles

Facebook

Trending