Connect with us

Virtuvė

Skanios bulvių košės paslaptis: triukas, kuris nustebins daugumą šeimininkių

Bulvių košę moka gaminti praktiškai kiekviena šeimininkė, nors ne visos žino paslaptį, kuri patiekalą padaro itin gardų.

Kaip žinoma, gaminant mėgstamą bulvių garnyrą, reikia išvirti daržoves, paskui jas gerai sutrinti ir tiekti į stalą. Tačiau iš tikrųjų toks klasikinis metodas yra neteisingas.

Kaip aiškina profesionalūs virėjai, norint pagaminti gardžią košę, bulvių vandenyje virti nederėtų. Pasak jų, ši daržovė primena kempinėlę ir gerai sugeria skystį, todėl lengvai sutrinama, tampa minkšta ir švelni. Klaida yra ta, kad įprastas vanduo negali bulvėms suteikti sodraus aromato ir malonaus skonio.

Profesionalai rekomenduoja bulves iškart virti piene, kuris patiekalui suteikia apetitą žadinantį grietinėlės skonį.

Be to, košė gaunasi tirštesnė. Tiems, kurie garnyro pageidauja minkštesnio, virėjai pataria jį atskiesti pienu, kuris laikomas šaldytuve.
Kad patiekalas būtų aromatingesnis, į puodą galima įdėti šiek tiek česnako ir prieskonių, pavyzdžiui, rozmarino arba čiobrelių.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − two =

Fresh articles

Facebook

Trending