Connect with us

Virtuvė

Spanakopita – graikiškas pyragas su špinatais

Mes jums paruošėme labai skanaus tradicinio graikiško pyrago receptą. Neįtikėtinas sūrio ir žalumynų derinys, skonio turtingumas ir įdaro sultingumas – visa tai apie mūsų pyragą.

Ingredientai:

  • Fetos sūris 400 g;
  • Alyvuogių aliejus 2 š.;
  • Žalieji svogūnai (laiškai) 1 ryšelis;
  • Petražolės, krapai 1 ryšelis;
  • Sviestas 50 гр;
  • Sluoksniuota tešla                  400 g;
  • Druskos pagal skonį;
  • Muskato riešutas ¼ š.;
  • Špinatai 250 g;
  • Svogūnas 1

 Gaminimas:

  • Svogūną nulupam ir supjaustom mažais kubeliais.

  • Žalumynus nuplaunam ir išdžiovinam. Po to susmulkinam.

  • Špinatus dedam į verdantį vandenį 2minutėms. Sumetam į kiaurasamtį ir leidžiam vandeniui nutekėti.

  • Į gilią keptuvę su sviestu dedam svogūnus ir apkepinam apie 5 min.

  • Sudedam špinatus, žalumynus, sūrį ir muskato riešutus. Beriam druskos, pipirų pagal skonį ir sumaišom.

  • Imam kepimo formą ir ištepam sviestu. Likusį sviestą ištirpinam.

  • Ant miltais pabarstyto stalo kočiojam tešlą, išpjaunam apskritimą, diametru didesnį už formą. Tada išpjaunam dar vieną apskritimą, lygų su formą.

  • Didelį apskritimą dedam ant formos, kad būtų uždengti kraštai. Į vidurį dedam įdarą ir uždengiam antru apskritimu. Užspaudžiam kraštus. Likusią tešlą nupjaunam ir sutepam sviestu.

  • Įkaitinam orkaitę iki 180º С ir dedam formą su pyragu. Kepam 35-40 minučių iki traškios plutelės susidarymo.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + 10 =

Fresh articles

Facebook

Trending