Connect with us

Virtuvė

Štai – tikrasis prancūziškai gaminamos mėsos receptas. Pagaliau jį radau!

Kiaulienos kepsniai – vienas iš paprasčiausių variantų vakarienei. Jei juos pagaminsite pagal toliau pateiktą receptą, jie taps šventinio stalo puošmena ir pamalonins jūsų svečius.

Kiaulieną galite pakeisti bet kokia kita mėsos rūšimi – jautiena, vištiena, kalakutiena. Tik įsidėmėkite – skirtingoms mėsos rūšims gaminti ir laikas skiriasi.

Sudedamosios dalys:

  • 1 kg kiaulienos,
  • 3 valg. š. pomidorų pastos,
  • 2 valg. š. grietinės,
  • 2 valg. š. majonezo,
  • 1 valg. š. prancūziškų arba Dižono garstyčių,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 150 g kietojo sūrio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas

  1. Mėsą supjaustykite maždaug 1 cm storio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką iš abiejų pusių įtrinkite pipirais ir sutepkite pomidorų pasta.
  2. Mėsą įdėkite į šaldytuvą ir laikykite ten 7 val.
  3. Paskui pasūdykite kepsnius, sudėkite ant aliejumi suteptos arba pergamentiniu popieriumi padengtos kepimo formos.
  4. Mėsai pagaminkite „užklotą“: sumaišykite garstyčias, grietinę, majonezą, susmulkintą česnaką.
  5. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko užtepkite majonezo grietinės masės ir ant viršaus pabarstykite tarkuoto kietojo sūrio.
  6. Kepsnius kepkite maždaug 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
  7. Jei nemėgstate užkeptos sūrio luobelės, sūriu mėsą pabarstykite likus 10 min. iki kepimo pabaigos.

Būtinai pagaminkite mėsą pagal šį receptą! Patirsite didžiulį malonumą!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 4 =

Fresh articles

Facebook

Trending