Connect with us

Virtuvė

Sultinga baklava, kurios receptą rūpestingai saugau!

Šį receptą labai seniai užsirašė mano mama. Nuo to laiko nieko skanesnio nesu valgiusi! Nuolat ją kepu savo artimiesiems.

Sudėtis:

  • 350 g sviesto;
  • 300 g grietinės;
  • 4 vištų kiaušiniai;
  • 4 stiklinės miltų;
  • 1 a. š. sodos;
  • 2,5 stiklinės cukraus;
  • 2 stiklinės graikiškų riešutų;
  • 2 v. š. medaus.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame tešlą.

Miltus ir 300 g sviesto sutrinti į trupinius. Įdėti 3 kiaušinio trynius, grietinę ir sodą, užminkyti tešlą. Tešlą įdėti 1 valandai į šaldytuvą. Po to paimti ir padalinti į 3 rutuliukus.

Paruošti įdarą: riešutus sumalti, bet ne į miltus, o taip,  kad liktų maži gabalėliai. Baltymus išplakti su cukrumi  iki putų, plakti nelabai stipriai. Sumaišyti su riešutais. Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočioti pagal kepimo skardos dydį, ant viršaus paskirstyti įdarą. Iškočioti kitą tešlos gabalėlį, vos mažesnį nei ankstesnįjį, ir vėl paskirstyti įdarą. Pyragą supjaustyti rombais (neperpjaunant iki galo), aptepti tryniu, papuošti riešutais. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 40 – 50 minučių. Likus 5 – 10 minučių iki kepimo pabaigos, pyragą aplieti medumi, kuris ištirpintas ir sumaišytas su 50 g sviesto. Apliejus pyragą grąžinti į orkaitę ir baigti kepti. Kai atauš, rombais supjaustyti iki skardos dugno.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =

Fresh articles

Facebook

Trending