Connect with us

Virtuvė

Sultingi mėsos zrazai su kiaušiniu ir svogūnų laiškais

Būtini ingredientai:

  • vištienos faršas – 1 kg
  • kiaušiniai – 4 vnt
  • svogūnas – 1 vnt
  • ryšulėlis svogūnų laiškų
  • pienas – 100 ml
  • bandelė
  • druska, pipirai
  • miltai – 4-5 valgomieji šaukštai
  • džiūvėsėliai
  • aliejus

Paruošimas:

  1. Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą.
  2. Pjaustome svogūną ir dedame į blenderį, jei faršą gaminsite patys, tai darykite mėsmalėje.
  3. Truputį sutrupiname bandelę ir užpilame ją pienu, kad ji truputį pagulėtų.
  4. Dabar į faršą mušame kiaušinį, sūdome, galima įdėti truputį prieskonių ir pipirų. Viską permaišome ir dėsime svogūną.
  5. Toliau dedame į faršą bandelę, galima dar dėti česnako, pagal pageidavimą. Beriame į faršą mūsų miltus ir permaišome.
  6. Ant rankos beriame truputį džiūvėsėlių, imame truputį mėsos faršo, viršuje truputį džiūvėsėlių, kad būtų galima ištempti jį į paplotėlį.
  7. Vidun dedame įdarą, šaukštelį, ne daugiau. Dabar visus mėsos kraštus pakeliame aukštyn, užspaudžiame ir pabarstome džiūvėsėliais.
  8. Formuojame kotletuką ir dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame kaip paprastą kotletą iš abiejų pusių, kol pagels.
  9. Gelsvą spalvą zrazams suteikia džiūvėsėliai, jei paniruosite miltuose, jie degs. Jei kartais neturite džiūvėsėlių, imkite miltų ir plius kukurūzų miltai, arba sutrinkite blenderiu nešviežią duoną, t. y. sudžiuvusią.

Gatavus zrazus dedame į lėkštę. Perlaužiame mūsų zrazą ir matome, koks grožis gavosi, tai labai skanu. Gaminti galima taipogi iš kalakutienos ir nedėkite daug įdaro, jo turi būti saikingai, o štai svogūno į faršą galima dėti daugiau, tada zrazai bus sultingesni.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 5 =

Fresh articles

Facebook

Trending