Connect with us

Virtuvė

Tinginiai virtinukai su bulvėmis. Tiems, kas nemėgsta terliotis su tešla

Ingredientai:

  • 400 g bulvių;
  • 150 g miltų;
  • 1 a. š. druskos;
  • 2-3 v. šaukštai augalinio aliejaus.

Padažas:

  • Viena svogūno galvutė;
  • 150 g šviežių šampinjonų;
  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas:

  1. Bulves verdam su lupenom. Ataušinam, nulupam ir sutrinam dubenėlyje.
  2. Pridedam druskos, sviesto ir darom piurė.
  3. Į piurė po truputį pilam miltus ir užmaišom minkštą, elastingą tešlą. Tešlos kiekį reguliuokite, jos gali prireikti daugiau, ar mažiau.
  4. Tešlą dalinam į kelias dalis ir iškočiojame „dešrelėmis“.
  5. Supjaustom dešreles nedideliais gabalėliais, apvoliojam miltuose ir prispaudžiam pirštu.
  6. Virtinukus verdam verdančiame vandenyje, pridėdami į jį druskos ir lauro lapą.
  7. Padažui smulkiai supjaustom svogūną, apkepinam įkaitintame augaliniame aliejuje.
  8. Grybus supjaustome ir dedame į keptuvę su svogūnu. Pakepinam porą minučių, kol iškeps.
  9. Kai tik virtinukai pakyla į puodo paviršių, juos traukiam kiaurasamčiu. Dedam juos į keptuvę su padažu, apkepinam iš visų pusių dvi minutes, pipirinam pagal skonį.

Padažą galima daryti iš spirgučių ir svogūno. Į tešlą aš įdėjau smulkiai supjaustytų žalumynų.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + 1 =

Fresh articles

Facebook

Trending