Connect with us

Virtuvė

Tokį skanėstą iš cukinijos tu vargu ar kada ragavai! Purūs kotletukai vakarienei

Šie purūs aromatingi kotletukai tiks pagal skonį net tiems, kas visiškai nemėgsta patiekalų iš cukinijos. Jie puikiai pavyksta ir gaunasi aromatingi patyrusiems ir pradedantiems kulinarams. Tokie geri , kad negėda patiekti juos net šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 350 g faršo( jautienos su kiauliena, arba vištienos, kalakutienos)
  • 1 nedidelė cukinija
  • aliejus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • džiūvėsėliai apvoliojimui
  • malti juodieji pipirai
  • druska

Paruošimo būdas:

  1. Cukiniją nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Jei daržovė aiškiai perbrendo – taip pat pašalinkite jo vidurinę dalį su sėklomis.
  2. Truputį nuspauskite cukiniją rankomis, pašalindami nereikalingas sultis.
  3. Įmuškite į dubenį su faršu kiaušinius, dėkite cukiniją, berkite manus.
  4. Pasūdykite ir berkite pipirų, kruopščiai viską permaišykite.
  5. Palikite faršą ketvirtį valandos – kol manai išbrinks.
  6. Išmuškite faršą.
  7. Sudrėkinkite rankas vandenyje ir suformuokite nedidelius plokščius kotletus.
  8. Apvoliokite paruoštą gaminį džiūvėsiuose.
  9. Dėkite kotletus į gerai įkaitintą keptuvę su aliejum ir kepkite iš kiekvienos pusės maždaug 8-10 min kol pagels.

Kotletukus rekomenduojama patiekti su padažu iš grietinės ar natūralaus jogurto, geriausiai – pridėjus šviežių žalumynų.

Kaloringumo sumažinimui kotletus galima kepti ne keptuvėje, o orkaitėje.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − five =

Fresh articles

Facebook