Connect with us

Virtuvė

Tokių sausainiukų iš varškės niekada nebus per daug

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Ingredientai

  • Varškė – 200 g
  • Sviestas  – 100 g
  • Cukrus  – 2 v.š.
  • Miltai – 150-200 g
  • Druska – 1/3 a.š.
  • Kepimo milteliai – 1 a.š. ( 5 g)
  • Vanilė – pagal skonį

Gaminimas

Į dubenėlį dedam 200 g varškės, jei grūdėta – susmulkinam šakute. Pridedam 100 g kambario temperatūros sviesto, 2 valgomuosius šaukštus cukraus, truputį vanilės, 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, truputį druskos, viską sumaišom.

Pridedam prasijotų miltų. Dedam paruoštą tešlą į šaldytuvą 30-40 minučių. Kai išimam, dalinam tešlą į tris dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojam stačiakampį. Dedam vieną plokštainį, pabarstom cukraus pagal skonį, apie 1 a.š., dedam antrą stačiakampį, pabarstom cukrumi, ir tada trečią.

Sluoksnius šiek tiek suspaudžiam. Viršų pabarstom cukrumi ir supjaustom stačiakampiukais. Dedam ant skardos, kur jau patiestas kepimo popierius. Kepam 210 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =

Fresh articles

Facebook

Trending