Connect with us

Virtuvė

Visiems visiems sūriomanams. Nepriekaištingas saburanis! Dieviškai skanus pyragas!

Ingredientai saburaniui:

  • vanduo – 100 ml
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • kvietiniai miltai – 500 g
  • suluguni sūris – 400 g
  • kietasis sūris – 300 g
  • sviestas – 100 g

Ant stalo išsijoti kalnelį miltų, padaryti duobutę ir ten supilti vandenį, įmušti 2 kiaušinius, dėti druską ir alyvuogių aliejų. Iš lėto užmaišyti tešlą. Leisti jai „pailsėti“ 30 min, uždengus servetėle ar įdėjus į plastikinį maišelį. Paskui padalinti tešlą į 5 dalis. 4 – lygios dalys, o penkta – didesnė už kitas.

Kiekvieną tešlos dalį iškočioti į tos formos lakštą, kokį gaminsite. Kočioti plonai.

Ant viryklės puode užvirinti vandenį, įleisti į jį tešlos lakštą 1 min. Vandens neišjungti, jis turi iš lėto virti.

Paskui išimti tešlą kiaurasamčiu ir perdėti ją į indą su šaltu vandeniu 30 sekundžių.

Paskui nusausinti gatavą tešlos lakštą rankšluosčiu. Tai atlikti su visais tešlos lakštais, bet pirmiausia išvirti didžiausią lakštą.

Sulugunio ir kietąjį sūrį stambiai sutarkuoti ir kruopščiai permaišyti.

Skardą  ar pyrago kepimo formą sutepti sviestu ir dėti didžiausią tešlos lakštą taip, kad jo kraštai karotų.

Paskui pabarstyti sūrių mišiniu ir sutarkuotu šaldytu sviestu, viršuje dėti sekantį lakštą ir daryti tai kol baigsis tešla ir sūris.

Didžiojo lakšto kraštus užriestiaukš tyn ir sutvirtinti dantų krapštukais. Sutepti pyragą tryniu.

Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30-40 min, kol parus. Patiekti karštą, supjausčius gabaliukais (žinoma, pašalinus dantų krapštukus).

Tai labai skanu!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 10 =