Connect with us

Virtuvė

Žymiai skanesnis ir pigesnis už parduotuvinį!

Pienas, grietinė ir citrinų sultys- viskas, ko prireiks švelniausiam naminiam sūriui.

Sūris iš pieno

Naminis sūris – natūralus, naudingas ir skanus produktas. Kietos porėtos sūrio rūšys gaminamos specialia įranga ir reikalauja daug laiko pilnam subrendimui. O štai minkštuosius sūrius, pavyzdžiui, brinzą, namų sąlygomis paruošti labai lengva .Rekomenduojame paruošti klasikinį minkštą sūrį sūryme, kurį paskui galima panaudoti kuriant daržovių salotas, taip pat jis bus geras ingredientas rytiniam sumuštiniui. Paskrudinkite skrebutį ir mėgaukitės!

Ingredientai

Pienas 2 l

grietinė 5 valgomieji šaukštai

citrinų sultys 4 valgomieji šaukštai

druska pagal skonį

Paruošimas

  1. Pieną supilkite į puodą, padėkite jį ant vidutinės ugnies.
  2. Į šiltą pieną, nenuimdami jo nuo viryklės, sudėkite grietinę, gerai permaišykite.
  3. Kai mišinys taps karštas, bet dar neužviręs, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, ir , pamaišydami užvirinkite.
  4. Sumažinkite ugnį iki minimalios, pavirkite 1 min.
  5. Kiaurasamtį užklokite dvigubu marlės sluoksniu ir pilkite į jį puodo turinį. Gerai nuspauskite, pasukas pilkite į stiklainį.
  6. Nenuimdami marlės dėkite sūrį į lėkštę, padėkite ant jos presą. Po valandos sūris gatavas.
  7. Likusias pasukas pasūdykite. Sūrį supjaustykite kubeliais ir dėkite į stiklainį su gautu sūrymu.

Sūris sūryme gali būti kelias dienas. Į pieną galite dėti prieskonių, žalumynų ar aitriojo raudonojo pipiro gabalėlių – gausis apetitiškas aštrus sūris, puiki kasdienio stalo puošmena. Toks produktas natūralesnis ir sveikesnis už pirktinį, būtinai išsaugokite receptą!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 17 =

Fresh articles

Facebook

Trending