Connect with us

Virtuvė

Žymusis itališkas bulvių pyragas su kumpiu ir sūriu

Italų virtuvė – viena įdomiausių ir skaniausių pasaulyje. O dar ji išsiskiria tuo, kad daugelis beprotiškai skanių itališkų patiekalų gaminami labai paprastai ir greitai.

Šiandien mes siūlome jums itališko bulvių pyrago , kuris gaminamas keptuvėje, receptą. Tai labai skanus patiekalas, kurį nesunku paruošti. Puiki greita vakarienė visai šeimai!

Ingredientai:

  • 500 g bulvių
  • alyvuogių aliejus
  • 150 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 100 g kumpio
  • 100 g sūrio
  • druska ir pipirai pagal skonį

Gaminame

  1. Išvirkite bulves su lupenomis.
  2. Nulupkite virtas bulves ir sutarkuokite jas stambiai ar labai smulkiai supjaustykite.
  3. Dėkite į bulves druską, pipirus ir kiaušinį, gerai permaišykite.
  4. Suberkite miltus ir gerai užmaišykite tešlą rankomis.
  5. Paimkite keptuvę ir gausiai sutepkite ją aliejumi.
  6. Padalinkite tešlą į 2 dalis.
  7. Vieną dalį tešlos dėkite ant keptuvės ir suformuokite paplotį.
  8. Ant šio papločio dėkite pusę kumpio ir uždenkite jį sūriu. Sūrį galima dėti gabaliukais, o galima sutarkuoti.
  9. Viršuje dėkite likusį kumpį.
  10. Viršun dėkite antrą dalį tešlos.
  11. Prispauskite kraštus taip, kad jie suliptų.
  12. Keptuvę dėkite ant viryklės ir kepkite ant lėtos ugnies 8-10 min (kol susidarys plutelė).
  13. Dubens pagalba apverskite pyragą ir dėkite jį ant keptuvės kita puse. Kepkite dar 8-10 min.

Pyragas gatavas! Labai skanu, paprasta ir greita.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × four =

Fresh articles

Facebook

Trending