Greiti vasaros receptai

Greiti vasaros receptai

Manau, niekas nesiginčys, kad šilčiausiu metų laikų norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke ir kuo mažiau virtuvėje, sukantis apie puodus. Tačiau valgyti būtina ir gaminti kažką vis tiek reikia.

www.sefovirtuve.lt komanda siūlo jums kelis itin greitus receptus.

Pievagrybių užkepėlė

Pievagrybių užkepėlė
Pievagrybių užkepėlės receptas

Jums reikės:

  • Aliejus kepimui 20 ml
  • 2 skiltelių česnako
  • 100 gr. fermentinio sūrio
  • 100 gr. maltos mėsos
  • 1 morka
  • 5 gr. petražolių
  • 20 vnt. pievagrybių
  • Pipirų ir druskos
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • 1 svogūno

Pievagrybių užkepėlės paruošimas:

Keptuvėje pakepiname prieskoniuose išmarinuotą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar šiek tiek patroškiname su pomidorų padažu. Tuomet į kepimo indą dedame nuvalytus, supjaustytus pievagrybius, ant viršaus sudedame kepintą faršą ir gausiai apibarstome fermentiniu tarkuotu sūriu ir petražolėmis. Kepame orkaitėje apie 15 minučių.

Patiekalai su pievagrybiais labai mėgstami ir skanūs. Skanaus!

Bulvių kukuliai

Jums reikės:

  • 5 bulvių
  • 1 svogūno
  • Aliejus
  • 3 šaukštai miltų
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 kubelio sultinio

Bulvių kukulių paruošimas:

Nuluptas bulves reikia išvirti ir sugrūsti grūstuvu, įdėti susmulkinto sultinio kubelį, česnako skiltelę, miltų 2 šaukštus ir viską išminkyti iki vientisos masės. Suformavus apvalius kukuliukus, juos sudėti į aliejumi pateptą skardą ir kepti 30-40 min.

Dar reikės padažo. Supjaustykite didelį svogūną ir pakepinkite aliejuje, pagardinkite viską druska ir pipirais.

Pusryčių sumuštinukai

Jums reikės:

  • 2 riekių baltos forminės duonos
  • 1 obuolio
  • Šaukšto uogienės

Duoną sutepkite su uogiene ir ant vienos pusės supjaustykite griežinėliais obuolį (galima pabarstyti cinamono), užverskite antrą riekelę ir kepkite sumuštinių keptuvėj. Vaikams tai bus kaip bandelė.

Sūrio rutuliukai

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 2-3 v.š. majonezo
  • 2-3 skiltelių česnako
  • 200 g fermentinio sūrio
  • 200-300 g krabų lazdelių

Paruošimas:

Su smulkia tarka sutarkuokite sūrį, kiaušinius ir česnakus. Viską sumaišykite su majonezu. Atskirai su smulkia tarka sutarkuokite sušaldytas krabų lazdeles. Šlapiomis rankomis paimkite gabalėlį sūrio masės, suformuokite kamuolius ir apvoliokite sutarkuotose krabų lazdelėse. Kamuoliukus truputį palaikykite šaldytuve. Skanaus!

Receptai greiti ir gana paprasti, linkime gero apetito.