Makaronai – vienas iš populiariausiu ir mėgstamiausių valgių visame pasaulyje. Juos galima tiekti garnyrui prie mėsos ar žuvies patiekalų arba pagrindiniam patiekalui su įvairiais padažais. Makaronai lengvai virškinami, juose yra valgomosios druskos, baltymų bei angliavandenių. Energinė vertė 100 g nevirtų makaronų yra 360 kcal.
Makaronų 4 porcijos
Paruošimo būdas:
Dideliame puode užvirinti 2 l pasūdyto vandens. Puodą uždengti dangčiu – taip sutaupysite elektros energijos.
400 g spagečių j verdantį vandenį kišti pamažu, kad jie suminkštėtų, nelūžtų ir tilptų į puodą. Makaronus pamaišyti, kad neliptų prie puodo dugno. Įberti žiupsnelį druskos ir įpilti šlakelį aliejaus.
Baigiant virti išgriebti vieną makaroną ir paragauti. Tinkamai išvirti makaronai turi būti minkšti, bet elastingi. Kramtant makaronus, neturėtų jaustis miltų skonis. Taip išvirtus makaronus italai vadina aldente.
www.valgo.me parašė išsamų straipsnį apie makaronų paruošimą: Kaip virti makaronus
Išvirusius makaronus suversti į sietą, kelis kartus nulieti karštu vandeniu ir nuvarvinti.
Į stalą tiekti dar garuojančius makaronus. Makaronus galima dar pakepinti su šlakeliu aliejaus arba su įkaitintu sviestu. Jei makaronai tiekiami be padažo, česnaką ir prieskonius reikia pakepinti su riebalais.
Makaronus sriuboms virti pagal gamintojo rekomendacijas ant pakuotės.
Patarimas
Sergantys skrandžio ligomis arba besilaikantys dietos gali be baimės valgyti makaronus, pagardintus šaltai spaustu alyvuogių aliejumi (jo nereikia kaitinti), kapotais žalumynais, “Džiugo” sūriu, pomidorų kubeliais ir kitais priedais.
Makaronai su grybais kreminiame padaže
Ingredientai (2 porcijoms):
– trumpi makaronai 180 g -> (visos makaronų formos ir pavadinimai)
– pievagrybiai 150 g
– grietinėlė 20% 100 ml
– pienas 20 ml
– 1 skiltelė česnako
– alyvuogių aliejus 20 ml
– čiobreliai 1 šakelė
– druskos pagal skonį
– Parmezano sūris patiekimui
O dabar prie viryklės!
- Valome ir supjaustome grybus.
- Į keptuvę supilkite aliejų, sudėkite česnaką, pakepinkite ir išimkite.
- Į aliejų sudėkite grybus, čiobrelių ir druskos, uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies 20-30 minučių, nuolat maišydami, kol visas vanduo išgaruos ir grybai taps auksiniai.
- Į atskira indą sudėkite pusę grybų, grietinėlės, pieno ir gerai sutrinkite trintuvu, kol gausite kreminę konsistenciją (padažą).
- Tuo tarpu išvirkite makaronus verdančiame vandenyje minutę mažiau, nei nurodyta ant pakuotės.
- Nupilkite makaronų vandenį ir sudėkite juos į keptuvę su grybais, įpilkite mūsų padažo ir kepkite ant vidutinės ugnies dar minutę.
- patiekdami įdėkite čiobrelių šakelę ir pabarstykite sūriu
Buon Appetito!👌🏽