Keptų pomidorų padažas

Keptų pomidorų padažas

Vos per 18 minučių galite pasigaminti gardų ir maistingą naminį pomidorų padažą naudodami greitpuodį. Žemiau pateikiame visus reikiamus ingredientus ir gaminimo eigą.

Lengva paruošti

Paruošimo laikas: apie 18 minučių🍽 Porcijos: 4 asmenims🔪 Indas: greitpuodis🌍 Kilmė: Ispanija

Ingredientai

  • Smulkinti prinokę pomidorai – 2 kg
  • Supjaustytas baltasis svogūnas – 400 g
  • Kubeliais pjaustyta morka – 250 g
  • Daržovių sultinys – 250 ml
  • Česnako skiltelės – 2 vnt.
  • Švelnus alyvuogių aliejus – 100 ml
  • Druska pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį
  • Chorizo paprikos tyrė – 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite greitpuodį ant vidutinės kaitros ir supilkite alyvuogių aliejų.
  2. Suberkite svogūną, česnaką ir morką. Kepkite maišydami, kol svogūnas taps permatomas.
  3. Įdėkite pomidorus ir tęskite kepimą dar 5-6 minutes.
  4. Supilkite daržovių sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir chorizo paprikos tyre.
  5. Uždarykite greitpuodį, pasirinkite žemiausią slėgio lygį, kurį leidžia jūsų modelis, ir padidinkite kaitrą iki maksimalios.
  6. Kai greitpuodis pasieks darbinį slėgį, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir virkite tiek laiko, kiek rekomenduoja jūsų greitpuodžio modelis.
  7. Praėjus nustatytam laikui, išleiskite slėgį natūraliu būdu, kaip nurodyta jūsų greitpuodžio instrukcijoje.
  8. Gautą padažą pertrinkite per sietelį ar bulvių grūstuvę, kad gautumėte vientisą tekstūrą.